Inofficiell uppskattning säger att 70 % av hotellen i Pattaya är emot lagen, tillsyn kommer

Pattaya-

Det finns cirka två tusen hotell, pensionat, vandrarhem och andra olika typer av boenden i Pattaya. Enligt Sophon kabel-tv och utbildade uppskattningar från annan press, inklusive The Pattaya News, kan över 70 % och möjligen så mycket som 90 % vara emot lagen.

Vi rapporterade på våra sociala mediekanaler under de senaste veckorna att premiärministern använde artikel 44-befogenheter för att införa ytterligare tillämpning av hotelllagen.

Detta innebär att inom 90 dagar, med en deadline den 18 augusti, måste alla hotell ange sin avsikt att fortsätta att fungera.

Räder mot hotell och pensionat är inte nytt, vilket alla som följer vår webbplats regelbundet är medvetna om, men den senaste tidens tillsyn är ett tecken på att det har blivit en akut fråga och ett stort problem igen.

Regeringen uppger att den främsta orsaken till genomförandet är turistsäkerhet, men de medger att påtryckningar från de licensierade hotellen, främst stora företag och företag, över att förlora affärer till små, olicensierade lägenheter, villor, pensionat och vandrarhem är en annan primär orsak till verkställighet .

I Pattaya finns det hundratals och hundratals små pensionat och vandrarhem som sannolikt skulle vara ett primärt mål för strängare regler. Förra året förekom en rad tillslag och verkställighet, dock i begränsad skala. Denna kommande deadline innebär att de som fortsätter att verka sannolikt kommer att ställas inför rätta igen.

Men allt är inte undergång och dysterhet. Även om tidsfristen för att ett uttalande ska fortsätta att fungera är den 18 augusti, är deadline för att uppfylla de flesta säkerhetsstandarderna två år, den 18 augusti 2021.

Kraven för hotell och pensionat att uppfylla är omfattande, och inkluderar brandsläckare på varje våning, nödutgångar, nödbelysning, en kvalificerad hotellchef och personal, hotellsäkerhet på heltid, brandsäkerhetsutbildning med mera. Andra krav inkluderar dessutom avsedd parkering, efterlevnad av byggregler, standardrumsstorlekar och planlösningar, redovisningsstandarder och skatteregler.

Samtidigt säger många småföretagare till den lokala pressen att det inte finns något sätt att de skulle kunna uppfylla alla dessa regler och att de troligen kommer att behöva gå i konkurs.

Responsen på sociala medier är blandad, och vissa applåderar beslutet, främst de som bor på heltid i lägenhetskomplex som de hävdar ständigt är fulla av olicensierade gäster som behandlar en bostad som ett hotell. Vissa menar dock att budgetresenärer tvingas bort och att platser som vandrarhem för backpacker och billiga pensionat kan vara ett minne blott.

Prenumerera
KÄLLASophon-kabel, omskriven av The Pattaya News
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/