Obligatorisk reseförsäkring kommer sannolikt att vara på plats för Thailand-besökare i slutet av detta år

Thai Office of the Insurance Commission säger att de förväntar sig att införa en obligatorisk reseförsäkring för besökare till Thailand i slutet av 2019.

 

Den grundläggande obligatoriska reseförsäkringen kommer att erbjuda upp till 1 miljon baht i täckning vid dödsfall, med en maximal varaktighet på 30 dagar, kostnaden rapporteras vara så låg som 20 baht. Turister förväntas betala det när de anländer till Thailand utan bevis på adekvata aktuella reseförsäkringar.

Bangkok Post rapporterar att premien kommer att riktas till Thailands Tourism Promotion Fund för täckning av betalningar i händelse av skadeanspråk.

Det nya försäkringssystemet kommer att behöva övervägas av ministeriet för sport och turism innan det övervägs av det nya kabinettet.

Turism- och idrottsministeriet, trots att de medger att turismens antal i april och maj har sjunkit från år till år, särskilt kineserna, förutspår fortfarande att antalet utländska besökare kommer att nå 40 miljoner i år.

Prenumerera
KÄLLAThai Visa, Bangkok Post, Thai Office of Insurance Commission
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/