Zebrakorsningar ska göras "säkra", säger chefen för den kungliga thailändska polisen, framsteg görs redan lokalt

Bangkok-

Chefen för den thailändska kungliga polisen har den här veckan sagt att han har beordrat verkställande av zebrapassager över hela landet och att påbörja arbetet för att säkerställa att de är säkra, särskilt i turiststäder som Pattaya.

Både lokala invånare och turister tycks undvika korsningarna och istället gå tvärs över gatan eftersom de flesta lokalbefolkningen i staden tror att den fastställda korsningen är den farligaste platsen att korsa vägen.

Men i vad som kan förvåna några av våra lokala invånare har ett betydande arbete redan gjorts lokalt för att göra korsningarna säkrare, särskilt i skolområden. Följande bilder, tagna idag, är av trafikpoliser som är särskilt stationerade vid korsningar i och runt skolor under skoltid, som upprätthåller lagen och ser till att korsningarna är säkra. Säkerheten för just dessa korsningar nära skolor har varit framgångsrik under en tid.

Det kommer dock att ta lite tid att säkerställa att korsningarna på de primära turistplatserna Second Road och Beach Road upprätthålls och används på rätt sätt.

Planen för verkställighet inkluderar användning av trafikpoliser vid större zebraövergångsställen under de mest trafikerade tiderna, samt verkställighet för jaywalking, vilket tekniskt sett strider mot lagen och är ett straffbart brott.

 

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/