Ny turistminister säger att styrkan hos thailändsk valuta är en "stor huvudvärk" för turismen

Thailand-

Denna rapport, graf Credit Bloomberg:

Thailands turistminister har skyllt på en ökning av baht för att tappa turistankomster in i Sydostasiens näst största ekonomi och säger att han kommer att ta upp frågan med centralbanken och lyfta fram en ökande oro över valutans uppgångar.

Ankomsterna har minskat på grund av bahtens styrka, sa Piphat Ratchakitprakarn, minister för turism och sport, till reportrar i Bangkok efter att han officiellt började sin nya roll. Piphat sa att han kommer att diskutera med Thailands Bank och finansministern vad som kan göras för att stödja branschen.

"Bathens styrka är en del av anledningen till att antalet turister har minskat eftersom de som kommer skulle få mindre pengar från sina valutor att spendera", sa Piphat på torsdagen. ”Turism anses vara en av vårt lands främsta intäktsmotorer. Jag ska göra allt jag kan för att se till att ankomsterna ökar och mer intäkter genereras än tidigare.”

Piphats mål att öka antalet ankomster står i kontrast till synen från hans föregångare Weerasak Kowsurat, som sa att Thailand borde bry sig mindre om att öka antalet resenärer och istället fokusera på att förbättra hållbar turism för att mildra miljöpåverkan orsakad av för många besökare.

Fullständig rapport: https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-07-18/world-beating-baht-is-a-big-big-headache-for-thailand-s-tourism

 

KÄLLADirekt
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/