Ny turistminister betonar vikten av säkerhet för turister, med betoning på sportevenemang

Vår nya turistminister i Thailand, fotokredit The Nation.

Den nyutnämnde turist- och sportministern Pipat Ratchakijprakan säger att det är hans mest brådskande uppgift att säkerställa turisternas säkerhet.

Pipat sa den 18 juli: "Thailand måste ge turister självförtroende att besöka landet."

Han lovade att den tillträdande administrationen skulle göra sitt yttersta för att få alla turister att känna sig välkomna men betonade att all politik berodde på premiärministerns syn. Detta inkluderade eventuella särskilda åtgärder för att uppmuntra besökare från Kina, som ger det högsta antalet turister.

"Personligen tror jag att vårt land är en av världens främsta destinationer och vi kommer att försöka bjuda in turister från länder med starka ekonomier att besöka Thailand", sa han.

"Vi kommer att sprida våra ansträngningar på många grupper, inte någon speciell grupp. Jag skulle vilja ge turister den bästa bekvämligheten, men vi måste lyssna på policyn från premiärministern först.”

Pipap sa att han hade satt upp dubbla mål: att öka landets turism, och därför viktiga intäkter, men också att hjälpa till att förvandla lovande junioridrottare till seniorframgångar.

"Jag tror att många människor från hela världen vill komma till Thailand och vi borde arrangera stora sportevenemang här eftersom det skulle bidra till att generera ytterligare inkomster för landet", sa han.

På sportsidan av sin ministerroll sa han att han hoppas kunna locka fler evenemang i världsklass till landet.

"Just nu har vi redan Moto GP, och premiärministern har nämnt möjligheten att hålla ett spårlöparevent på världsnivå [en sport som kombinerar löpning med vandring], såväl som e-sport", sa Pipat.

Källa: The Nation/Thai Visa

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/