Thai Sports-uppdatering med Danny Knobler-VM-kvalspel, Marathon

Av Danny Knobler

Thailand kommer att spela mot Förenade Arabemiraten, Vietnam, Malaysia och Indonesien i den andra omgången av asiatiska kvalificeringen till VM 2022 i Qatar. Det första spelet kommer att vara den 5 september, med denna omgång till och med den 9 juni 2020.

Det thailändska herrlaget har aldrig tagit sig till VM, medan det thailändska damlaget har kvalificerat sig i var och en av de två senaste cyklerna. Herrlaget tog sig igenom den här omgången i den senaste cykeln men var inte i närheten av att ta sig igenom den sista kvalomgången.

Thailand kommer att spela hemma och hemma med de andra fyra lagen i grupp G. De åtta gruppvinnarna och de fyra bästa lagen på andra plats går vidare till sista omgången och kommer även att kvalificera sig till Asian Cup 2023 i Kina.

Grupp G ser ut att vara konkurrenskraftig, med inget av Asiens topplag men heller inga walkover-spel. UAE är det högst rankade laget i gruppen, 67:a i världen och sjätte bland asiatiska lag. Thailand är 116:a på den senaste världsrankingen, efter Vietnam (96) men före Malaysia (159) och Indonesien (160).

Thailand gjorde oavgjort 1-1 mot UAE i Asian Cup i januari och förlorade mot Malaysia på bortamålsregeln i semifinalen i AFF Suzuki Cup 2018.

Thailands hemmamatcher spelas normalt på Rajamangala Stadium, som ligger i Hua Mak, i den östra delen av Metropolitan Bangkok, strax utanför motorvägen Bangkok-Chonburi och cirka 140 km från centrala Pattaya. Det exakta schemat för kvalet kommer att meddelas vid ett senare tillfälle.

**

Det 28:e årliga Pattaya Marathon kommer att köras denna söndag, den 21 juli, på en bana som börjar på Walking Street och går längs stranden och så småningom till Jomtien Beach och tillbaka. Maratonloppet har blivit ett jätteevenemang, med 15,000 1.1 deltagare förra året och med XNUMX miljoner baht i totala prispengar.

På grund av värmen börjar maraton kl 3:30

Danny Knobler har bevakat sport i USA i 40 år och skrivit för Bleacher Report, CBSSports.com, ESPN.com, och många andra webbplatser och publikationer. Du kan hitta honom nu på Danny's Sports Bar på Soi Made In Thailand i Pattaya, där du kan se live och inspelade sportevenemang från var som helst i världen.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/