Ny finansminister säger att han inte kommer att blanda sig i centralbankens beslut om penningpolitik, kommer att låta banken hantera bahtens styrka

BANGKOK (Reuters) – Thailands nya finansminister sa att han inte kommer att blanda sig i centralbankens penningpolitiska beslut och kommer att låta den hantera den stärkande bahtvalutan. 

Ministeriet planerar att införa ekonomiska stimulansåtgärder efter att regeringen har tillkännagivit sin politik i parlamentet nästa vecka, sa Uttama Savanayana till reportrar.

Bahten har stärkts med cirka 5.9 % mot dollarn hittills i år, vilket hotar den exportberoende ekonomin och dess avgörande turism.

Prenumerera
KÄLLAReuters, thailändskt visum
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/