Finansministern säger till människor och investerare att inte få panik över bombningar, myndigheterna kan hantera situationen

Finansminister Uttama Savanayana bad fredag ​​eftermiddag (2 augusti) människor att inte få panik efter en serie små explosioner i Bangkok.

Trots ett fall i SET-indexet sa Uttama att han tror att bombningarna inte skulle påverka investerarnas förtroende särskilt mycket, eftersom myndigheterna skulle kunna kontrollera situationen.

Han tillade att ministeriet snart skulle lansera stimulansåtgärder för andra halvåret för att ta hand om jordbrukssektorn och svara på den volatila globala ekonomin.

Regeringen kommer också att behöva söka nya intäktskällor, med tanke på dess senaste justering av budgetunderskottet till 469 miljarder Bt från de tidigare 450 miljarderna.

 

Klockan 13:36 hade SET-index sjunkit 1.23 procent till 1,678.78 XNUMX.

KÄLLANation, Thaivisa
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/