Torkakatastrof initial skada uppskattad till 10 miljarder baht

BANGKOK, 3 augusti 2019 (NNT) – Den senaste uppskattningen från University of Thai Chambers of Commerce (UTCC) visar att torkakatastrofen i år har påverkat cirka 1,330 10 kvadratkilometer jordbruksmark, varav de flesta är risodlingar, med initiala skador beräknade till cirka XNUMX miljarder baht.

University of the Thai Chambers of Commerce (UTCC) har genomfört en undersökning om årets torkakatastrof, sammanställd från statliga jordbruksorgan och privata företag med 109 dataprover över hela landet. Undersökningen har kommit fram till att jordbrukssektorn har drabbats mest av katastrofen, särskilt i den norra och nordöstra regionen, vilket påverkar jordbrukarnas avkastning och inkomster.

Enligt uppgifter från Department of Agricultural Extension den 1 augusti 2019 har 1,341 656 kvadratkilometer jordbruksmark drabbats av torkakatastrofen i år, varav de flesta är risodlingar på 7.5 kvadratkilometer med skador som uppskattas till 9.8 miljarder baht, följt av majsodlingar, sockerrör för fabriker och tapioka, vilket höjer den totala skadeuppskattningen till XNUMX miljarder baht.

Direktören för UTCC:s Center for Economic and Business Forecasting (CEBF), Thanawat Polvichai, sa idag att avdelningen för katastrofförebyggande och begränsning har hävt statusen för det katastrofdrabbade området på de flesta ställen, vilket bara lämnar en provins kvar, vilket förväntas hjälpa till att lindra krisen tack vare regeringens vattenförvaltning och regnframställningsverksamhet. Centret räknar dock med att skadorna uppgår till 18 miljarder baht om krisen skulle fortsätta ytterligare en månad.

De totala skadorna förväntas eskalera till 37 miljarder baht om torkan sträcker sig till september, eftersom den våta säsongens risodlingscykel skulle påverkas; det skulle sänka den förväntade thailändska ekonomiska tillväxten till 2.9 procent från 3 procent.

Den thailändska handelskammarens vice ordförande och ordföranden för den centrala regionens ekonomiska utvecklingskommitté, Jit Siratranont, är överens om att odling av våt ris kan räddas om regnet börjar falla under denna period, och tillägger att regeringen snarast bör ge jordbrukarna det stöd som behövs och stimulera ekonomin i olika avseenden, eftersom torkan om den blir långvarig kommer att påverka gräsrotsekonomin förutom en avmattning i exportsektorn.

Prenumerera
KÄLLANational News Bureau of Thailand
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/