Thailändsk turistminister tar upp dubbla priser för utlänningar, säger att det borde vara samma som thailändsk prissättning

Arkivfoto, thailändsk turistminister.

Bangkok

Thailand kanske ser början på slutet för ett ämne som retar många besökare och invånare i kungariket, dubbla priser för utlänningar och turister.

Thailands nya minister för turism och sport Pipat Ratchakitprakarn talade med thailändska reportrar i morse, den 6 augusti 2019, om vad som behöver göras för att stimulera turistsektorn specifikt.

Han sa att priserna för thailändare och turister på historiska platser och kulturarv som ruinerna av Sukhothai och Ayuthaya borde vara desamma. Det var dock oklart om han faktiskt skulle inrätta en plan för att ta itu med detta eller vidta några åtgärder eller om han uttryckte en personlig åsikt om prissättningen.

Han tog också upp flera saker som var viktiga för honom som inkluderar:

– Internationella sportevenemang som motorcykeltävlingen Moto GP i Buriram. Han sa att värd för internationella sportevenemang inte bara lockar in besökare utan introducerar landet för konkurrenterna och deras lag. Pattaya arbetar specifikt med att bli en sportstad. Han sa att de som kommer med idrottarna som familj, vänner, tränare etc också spenderar ganska mycket på turistattraktioner, hotell, restauranger och barer. Att vara värd för e-sport kan också vara en bra idé, sa han, eftersom Thailand har blivit en central del av e-sport under de senaste åren.

-Detsamma kan också gälla medicinsk turism eftersom det inte bara var de sjuka som skulle komma till Thailand utan deras familjer och vänner som skulle bo på hotell, gå på restauranger och besöka turistattraktioner, sa Pipat.

-Att ta hand om turisternas välfärd var hans första prioritet, sa han, med besökarnas säkerhet högst upp på listan. Han avser att arbeta nära Thailands turistmyndighet och turistpolisbyrån i utbildningen av volontärer för att säkerställa detta.

-Miljöfrågor är också viktiga med behovet av att bevara Thailands naturliga skönhet och begränsa plastanvändningen. Han satte upp ett mål på 50 % minskning av plast.

-Online-applikationer måste också uppdateras, förbättras och göras klara för användning som en prioritetsfråga för att säkerställa att Thailand hänger med i modern teknik relaterad till turism.

Prenumerera
KÄLLASanook, Thaivisa, redigerad av Adam Judd
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/