Bank of Thailand sänker styrräntan med 25 punkter i ett försök att försvaga baht

Bangkok-

Bank of Thailand sänkte oväntat sin referensränta onsdagen den 7 augusti 2019 för första gången sedan 2015, vilket borde stödja vacklar tillväxt och försvaga den starka baht.

Bank of Thailands penningpolitiska kommitté röstade 5-2 för att sänka endagsåterköpsräntan med 25 punkter till 1.50 % – nivån innan den höjdes med samma belopp i december, den första åtstramningen sedan 2011.

De två oliktänkande i väljarna förespråkade ett håll.

Kommittén sa att den var orolig över bahtens totala styrka och effekten den hade på ekonomin och turismen.

I en Reuters-undersökning hade 14 av 15 ekonomer förutspått någon förändring av politiken medan den andra förutspådde en nedskärning med kvarts poäng, så detta var en överraskning för många analytiker.

Bahten är Asiens bäst presterande valuta i år, med en appreciering på cirka 6 % mot den amerikanska dollarn.
KÄLLAReuters, Bangkok Post
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/