Fisknät och plast dödar havssköldpaddan i Chonburi

Fisknät och plast dödar havssköldpadda, hittad på Dongtan Beach i Jomtien

BILDER: Havssköldpaddsskyddsstation för Royal Thai Navy

Sattahip –
En havssköldpadda har hittats död och orsaken anges som drunkning från ett fiskenät och smält plastskräp i Chon Buri i helgen.

Officerare vid Sea Turtle Conservation Station av Royal Thai Navy meddelades från Mr. Jakkrapong Kanwaset, som är en framstående medlem av 'Sattahip Beach Defender' Network, att havssköldpaddan hittades död på Dongtan-stranden i Jomtien-området.

De rapporterade att den gröna havssköldpaddan tros vara runt fem år gammal. Den är 32 centimeter bred och 38 centimeter lång.

Inget mikrochip hittades på den, som vanligtvis används för att spåra många utrotningshotade havssköldpaddor i området.

Fisknät hittades runt halsen som fick sköldpaddan att drunkna. Kroppen hade börjat förfalla kraftigt.

En obduktion visade att en del plast och fiskenät också hittades inne i sköldpaddans tarmar.

Detta är åtminstone den åttonde havssköldpaddan som har avlidit i området under de senaste månaderna.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/