Brittisk MMA Fighter på översta vistelse arresterad i Pattaya och anhållen anklagad för mordförsök i Storbritannien

Bangkok-

En brittisk kämpe för blandad kampsport efterlyst i England anklagad för mordförsök har gripits på ett spa i Pattaya, Chon Buri, och riskerar att utlämnas.

Glen Bailey, 43, omhändertogs vid Q Sauna på Jomtien Sai 2 Road i Tambon Nong Prue, berättade Pol Lt Gen Sompong Chingduang, kommissionär för Immigration Bureau, till reportrar på torsdagen i Bangkok.

Han sa att brittiska myndigheter hade bett thailändska myndigheter om samarbete. Den misstänkte misstänks för mordförsöket på en 17-åring.

Bailey, som vann en MMA-titel i sin hemstad, ska ha skjutit tonåringen i Hampshire den 10 februari förra året. Ynglingen lämnades förlamad från midjan och nedåt.

Bailey hade tagit sig in i Thailand den 3 april genom Ban Pakkad checkpoint i Chanthaburi på ett turistvisum som gick ut den 2 maj. Han gav en adress i Pattaya.

Pollöjtnant Sompong sa att immigrationspolisen inledde sökandet efter mannen vid gymnastiksalar och fitnesscenter. De trodde att han som MMA-fighter skulle träna regelbundet för att hålla sig i form. De hade rätt i sin tro.

Glen Bailey. Med tillstånd från Bangkok Post.

När de spårade honom till Q Sauna på Jomtien Sai 2 Road och visade arresteringsordern gjorde han inget motstånd.

En genomsökning av hans rum på Phra Tamnak Road i tambon Nong Prue visade att hans visum gick ut den 2 maj, sa immigrationschefen.

Han anklagades för att ha överskridit sitt visum och hölls kvar på Pattayas polisstation i avvaktan på åtgärder från brittiska myndigheter för utlämning.

Bild efter inläggsinnehåll
KÄLLABangkok Post
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/