Thailands miljöministerium överväger starkt att flytta fram plastförbudet med två år, inklusive sugrör och plastpåsar

Naturresurs- och miljöministeriet överväger att med 1-2 år tidigarelägga införandet av ett fullständigt förbud mot användning av engångsplastpåsar, frigolitlådor, plaststrån och engångsplastmuggar.

Naturresurs- och miljöminister Varawut Silpa-Archa gick på onsdagen med på att överväga ett förslag, från ett nätverk av miljöskyddsgrupper, att regeringens beslut i april att fasa ut de fyra typerna av plastprodukter till år 2022 var för långsamt och borde vara för långsamt. gått framåt.

Herr Parkpoom Witharntirawat, ledare för nätverket, sa i går att plastavfall nu har en omfattande inverkan på miljön och situationen kommer att förvärras om Thailand väntar till 2022 med att implementera förbudet.

Han påpekade att befintliga frivilliga åtgärder för att främja minskningen av användningen av plastpåsar var för milda och tillade "Vi borde gå snabbare mot ett plastfritt samhälle. Varje modern butik, köpcentrum eller annan verksamhet måste sluta använda så mycket plast”, sa han.

Varawut sa i går att regeringen har samarbetat med den privata sektorn för att försöka minska mängden skräp, inklusive plastavfall, som sköljs ut i havet runt Thailand genom att installera nät i flodmynningarna för att fånga skräpet.

Samtidigt som han medgav att detta inte gör något för att ta itu med grundorsaken till problemet, sa han att det är en kortsiktig åtgärd som kan hjälpa till att lindra problemet med att plastavfall kommer ut i haven.

Källa: Thai PBS, Thai Visa

Prenumerera
KÄLLAThai PBS/Thaivisum
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/