Turismministeriet säger att utländsk turism ökade med nästan 5 % i juli, en stor ökning av kinesiska ankomster

BANGKOK, 27 augusti (Reuters) – 

Thailand såg en ökning med 4.72 % i juli från ett år tidigare, efter att ha ökat med 0.89 % i turistankomster i juni, sade turistministeriet i ett officiellt uttalande på tisdagen.

* De 3.33 miljoner turisterna i juli spenderade cirka 167.3 miljarder baht (5.47 miljarder USD), en ökning med 3.11 % från ett år tidigare.

* Besökare från Kina, Thailands största turistkälla, ökade med 5.81 % i juli från ett år tidigare, efter att ha minskat med 7.1 % i juni.

Turistministeriet gick inte in i detalj om rapporten och hur siffrorna nåddes. Kommentarer på sociala medier var till stor del skeptiska till rapporten.

Källa: Tourism Ministry, Reuters

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/