Polisutredning gjord av påstådda kinesiskt ägda falska kapell i Bang Lamung

Utredning genomförd av kinesiskt ägt företag vid påstådda falska kapell i Bang Lamung

Bang Lamung –
En utredning pågår angående en kinesisk företagsägare som påstås ha hyrt och byggt ett falskt kapell på tempelmark i Khao Maikaew för ett kinesiskt reseföretag.

Nyheten kom fram efter att "Big Kren"-nyheterna rapporterade historien med bilder och meddelande som säger att en kinesisk företagsägare har hyrt ett kapell på tempelmarken.

Den kinesiska företagsägaren ska ha byggt ett falskt kapell som en turnéverksamhet där överprissatta artefakter och föremål säljs till kinesiska turister som förs till kapellet.

Verksamheten liknar en kinesisk noll baht-turné som har skadat Thailand avsevärt under tidigare år enligt polistjänstemän.

Överstelöjtnant Piyapong Ensan vid Pattayas turistpolis berättade för nyhetsmedia inklusive Pattaya News att de undersöker händelsen efter klagomålet med andra relevanta kontor.

Om någon olaglig verksamhet hittas kommer ytterligare rättsliga åtgärder att vidtas.

Källa: Pattaya associerad press, Big Kren news

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/