Abbot klargör påstådda falska kapell vid templet i Bang Lamung

Abbot klargör påstådda falska kapell vid templet i Bang Lamung

Bang Lamung –


En abbot vid ett tempel som anklagas för att ha ett falskt kapell för att tjäna på kinesiska turister har klargjort situationen vid Khao Maikaew-templet för polisen och media.

En utredning pågår angående en kinesisk företagsägare som påstås ha hyrt och byggt ett påstått falskt kapell på tempelmark i Khao Maikaew för en kinesisk turnéverksamhet.

Läs mer HÄR.


https://thepattayanews.com/2019/08/28/police-investigation-conducted-over-alleged-chinese-owned-fake-buddhist-temple-in-bang-lamung/

I går inspekterade poliser och poliser templet.

Templets abbot sa att allt görs efter juridisk process och att ingenting är falskt.

De har ett tillstånd enligt lag från Chonburis buddhismkontor som tillåter ett företag att hyra en del av tempelmarken för sin verksamhet, sa abboten till The Pattaya News och brottsbekämpande myndigheter.

Vissa andra nyhetsmedier hävdar att templet har byggt ett falskt "kapell". Det är inte ett kapell; Det är en predikansal som är byggd vid templet. Abboten är säker på att allt är lagligt enligt thailändsk lag.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/