Dubbla priser på sjukhus blir lagliga 29 september

Kredit: Coconuts Bangkok

Dubbla priser är inte längre bara för nationalparker, museer och nöjesparker.

Thailändska offentliga sjukhus kan nu lagligt debitera utländska medborgare högre priser för tjänster enligt nya regler som publicerades på fredag.

Mer än dubbla priser, de nya reglerna anger fyra nivåer av priser som kan debiteras baserat på en patients visumstatus. Behandlingskostnaderna är satta på fyra nivåer: thailändska medborgare, utlänningar från grannländer och arbetande utlänningar på icke-invandrarvisum. Den fjärde gruppen består av turister och pensionärer.

Medan utlänningar från andra ASEAN-länder verkar betala samma priser som thailändska patienter, ökar de avsevärt för den tredje gruppen – som inkluderar de flesta expats – medan pensionärer och turister verkligen får axeln.

Till exempel kostar en enkel antikroppsscreening thailändare och invånare i ASEAN 130 THB. De flesta expats betalar 190 THB medan pensionärer och turister betalar dubbelt – 260 THB.

Vill du ha ett HIV-test? De 160 THB som debiteras thailändare och medborgare från Asean går upp till 240 THB för arbetande expats och 320 THB för pensionärer/turister.

Thailands medicinska turism inbringade uppskattningsvis 18.4 miljarder baht THB (600 miljoner USD) 2018, men de flesta söker behandling på privata sjukhus.

I den högre delen hoppar en MR-undersökning av ryggraden som kostar thailändare och deras grannar 18,700 23,375 THB upp till 28,050 XNUMX THB för arbetande expats och XNUMX XNUMX THB för pensionärer/turister.

De nya taxorna träder i kraft den 29 september.

De nya reglerna gör det i huvudsak lagligt för offentliga sjukhus att ta ut mer av utländska medborgare, något som har varit en källa till klagomål under åren då det hände olagligt.

Läs hela artikeln på coconuts.

https://coconuts.co/bangkok/news/dual-pricing-foreigners-legal-thai-public-hospitals/

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/