Två thailändska fiskare erkänner att de olagligt dödat över 30 delfiner

Bangkok-

Royal Thai Police har svarat på ett videoklipp som visar 30 delfiner fångade i en fisketrål i malaysiska vatten och dödar många av däggdjuren i processen.

Klippet vidarebefordrades till dem av Command Center for Illegal Fishing (CCCIF).

Den thailändska premiärministern beordrade en omedelbar undersökning som ledde till upptäckten att båten i videon brukade heta "S.Pornthepnawee 9", en thailändsk båt som såldes till en malaysisk köpare för två år sedan. Båten hade flyttats till malaysiska vatten och fick sitt namn ändrat till "KNF 2". Även om det inte längre är ett thailändskt registrerat fartyg, fanns det 7779 thailändska fiskare, 2 och 56 år, på båten vid den tidpunkt då videon spelades in.

De två thailändarna arbetade som chefsfiskare och chefsfiskares assistent. Båda männen har nu order utfärdade i deras namn över händelsen, enligt Royal Ordinance on Fisheries BE 2558 Section 66 som förbjuder fiske av marina däggdjur eller hotade marina djur. De kan få böter på mellan 300,000 3,000,000 och XNUMX XNUMX XNUMX miljoner baht.

De två männen har erkänt att de arbetat på båten och att de var ansvariga för att ge order om att hissa upp alla 30 delfiner på båten. De berättade för utredarna att, efter att delfinerna var på däck, gjordes fyra till "delfinryckiga" och resten kastades tillbaka i havet.

Det är oklart hur många som var döda när de kastades tillbaka. Om männen inte kan betala böterna kan de dömas till fängelse i upp till 2 år.

Källa: Sanook, Thaiger

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/