Thai Excise Department tillkännager skatter på sockerhaltiga drycker fördubblas från och med 1 oktober.

Skatteverket har meddelat att skatten på sockerhaltiga drycker kommer att fördubblas från och med den 1 oktober 2019.

Det kommer också att fördubblas vartannat år. Enligt den thailändska regeringen är denna beskattningsåtgärd inte avsedd för regeringens intäkter, utan för att ändra konsumentbeteende och minska folkhälsokostnaderna, eftersom allmänheten för närvarande konsumerar socker i genomsnitt två till tre gånger mer än den rekommenderade tillåtna mängden av WHO, orsakar kroniska sjukdomar som diabetes, högt blodtryck och hjärtsjukdomar.

För dem som tycker om sina drinkar fyllda med läsk och socker, kan det bli lite mer i handboken inom en snar framtid.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/