Pattayas turistpolis fortsätter att slå till mot illegala arbetare och försäljning av religiösa artefakter vid områdets tempel

Polisen fortsätter att slå till mot illegala arbetare i Chonburi-templen

Pattaya –
Pattayas turistpolis fortsätter att slå ned illegala arbetare i tempel som de tillkännagav i eftermiddags vid en konferens som The Pattaya News deltog i.

Överstelöjtnant Piyapong Ensarn vid Pattayas turistpolis sa att många företag hyr tempel i området runt Chonburi för kinesiska resegrupper.

Överstelöjtnant Ensarn uppgav att endast 4 av 10 tempel i området gör rätt för att hyra ut mark till företag.

Polisen kontrollerar också strikt efter illegala arbetare som säljer amuletter och religiösa artefakter i tempel. Dessa är inte avsedda att säljas till turister i vinstsyfte.

De har arresterat mer än 470 personer som är illegala reseguider och illegala taxichaufförer vid tempel under de senaste månaderna.

Flera munkar var med på mötet och uppgav att de följde lagen när det gäller att hyra marken.

Samtidigt uppger polisen att utredningarna och tillslagen kommer att fortsätta.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/