Thai Immigration gör ett kort meddelande att många utlänningar inte behöver meddela immigration när de flyttar sin bostad, många frågor kvarstår

Källa:

https://www.immigration.go.th/content/notifyresidence?click=1

I går kväll började en bild gå viral, vilket bekräftades vara officiellt i eftermiddags, där Immigration meddelade på sin hemsida att de flesta utlänningar inte behöver meddela immigration när de reser runt i landet över 24 timmar.

Som det har rapporterats utförligt i nyhetsmedia, inklusive vår egen webbplats, började förvirringen i mars när Immigration började tillämpa en lag från 1979 som säger att en utlänning måste meddela när han lämnar sin bostad över 24 timmar och att en hyresvärd måste meddela att en utlänning vistas på sin bostadsort. Dessa två former är TM28 och TM30.

Det verkar som att meddelandet, som var kortfattat, specifikt hänvisar till TM28-delen av utlänningen som behöver rapportera. Det verkar också oklart om det är VISA-innehavare för turister och företag och utbildning och inte pensions- eller äktenskaps-/familje VISA-innehavare.

Det nämns inte heller om en hyresvärd eller ägare av fastigheten fortfarande kommer att behöva lämna in en TM30 att en utlänning vistas på deras adress inom 24 timmar.

Tillkännagivandet verkar vara ett svar på stora grupper av utländska företagsägare som visat stor oro över de regler som skulle orsaka problem för resande utländska affärsmän under de senaste veckorna. Chefen för Thai Immigration höll en intervju med BBC Thai i slutet av förra veckan där han konstaterade att reglerna behövde ändras och var föråldrade.

Ett förtydligande söks från Immigration av flera stora nyhetsbyråer.

Källa: Thai Immigration, Coconuts,

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/