Den thailändska regeringen säger att de inte ignorerar översvämningsoffren

Premiärminister general Prayut Chan-o-cha fäster stor vikt vid de operationer som är utformade för att lindra klagomålen från översvämningsoffren och regeringen har rutiner för att kompensera dem, sade regeringens taleskvinna på måndagen.

Regeringens taleskvinna Naruemol Pinyosinwat reagerade tydligen på den växande kritiken på sociala nätverk om att Prayut-regeringen ignorerade den svåra situationen för översvämningsoffren i nordöstra provinser.

Kritiken kom efter att Prayut besökte Nakhon Si Thammarat och Surat Thani i slutet av förra veckan istället för att åka till Ubon Ratchathani och andra nordöstra provinser som drabbats av översvämningar.

Naruemol sa att Prayut gav prioritet till att hjälpa översvämningsoffer och hade instruerat berörda statliga myndigheter att ge hjälp i enlighet med etablerade förfaranden, från nödåtgärder för att evakuera översvämningsoffer från sina hem till leverans av mat och dricksvatten till översvämmade områden.

Hon sa att när vattnet väl hade dragit sig tillbaka skulle regeringen påskynda undersökningarna av de drabbade områdena för att utföra rehabiliteringsarbete och även ge offren avhjälpande åtgärder.

Dessa inkluderar att betala ersättning på 50,000 200,000 Bt till familjerna till varje offer som dödats av översvämningarna och 15,000 17,000 Bt för hem som är helt förstörda av vattnet. skadans storlek, tillade hon.

Dessutom kommer andra statliga myndigheter, särskilt Bank for Agriculture and Agricultural Cooperatives, att ge hjälp till de drabbade människorna.

"Oversvämningsoffer kan vara säkra på att regeringen inte kommer att överge dem", sa taleskvinnan och tillade att hanteringen av de donerade föremålen skulle vara transparent, med en kommitté i varje provins som ansvarar för att distribuera donerade medel och varor till offren.

Källa: The Nation, Thai Visa

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/