Transportministeriet planerar att införa många nya "stora cyklar"-regler och restriktioner, inklusive för utlänningar

Transportministeriet planerar att förbjuda "fildelning" av stora cyklister och begränsa deras hastighet till 80 kilometer i timmen i tätbebyggda områden för säkerhets skull.

Chirute Visalachitra, biträdande ständig sekreterare för transport, sa på tisdagen att under förbudet mot "fildelning" skulle stora cyklister inte tillåtas cykla eller passera mellan fordon och skulle behöva vänta på trafikljus bakom andra fordon i körfält .

De skulle behöva begränsa sin hastighet till 80 km/h i stads- och samhällsområden, sade han.

Dessutom skulle ministeriet kräva att stora cyklister genomgår specialdesignade tester innan de får körkort för stora cyklar. Det skulle finnas speciella testfält för stora cyklister och de skulle också genomgå simuleringar av riskbenägna situationer för att säkerställa att de har ett säkerhetstänk, sa Chirute.

Han tillade att ministeriet skulle kräva att utländska turister visar körkort som gäller specifikt för stora cykelmotorcyklar när de hyr motorcyklar i landet. Kravet har aldrig funnits tidigare och många utlänningar har dött i motorcykelolyckor i landet, sa han.

Herr Chirute gav inte en tidsram för införandet av de nya reglerna, och sa att oroliga tjänstemän skulle slutföra nya åtgärder för motorcykelsäkerhet inom 30 dagar innan de begärde godkännande från kabinettet. Vissa åtgärder kan börja i slutet av året, sa han utan att utveckla.

Pattaya News noterar att stora cyklar ofta har granskats i Pattaya på sociala medier och anklagats för många stora olyckor, inklusive en som dödade en rysk turist i Jomtien tidigare i år genom att påstås köra fortkörning av unga utländska förare vilket orsakade ett lokalt tillslag.

Källa: The Bangkok Post

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/