Systemet för avdrag för körkortspoäng införs i december för Thailand

Ett poängavdragssystem, utformat för att förbättra förarnas disciplin, är preliminärt planerat att införas för bilister och motorcyklister i mitten av december i Thailand. Förhoppningen är att systemet ska bidra till att minska antalet dödsfall och skadade i trafiken med 2,00 varje år0-4,000.

Pol Col Aekkarach Limsangkart, ställföreträdande befälhavare för Highways Police Command, förklarade att varje licensierad förare kommer att få maximalt 12 poäng. Varje gång föraren begår ett trafiklagsbrott kommer poäng att dras av elektroniskt.

När det inte finns några poäng kvar kommer körkortet att dras in i 90 dagar, varefter föraren eller motorcyklisten måste genomgå utbildning som administreras av Land Transport Department för att få sitt körkort fyllt på med ytterligare 12 poäng. De som vägrar att gå utbildningen får dock tillbaka sin licens men med endast 8 poäng.

Poäng som ska dras varierar beroende på brottet. Brott delas in i fyra kategorier:

– En poängavdrag görs för följande brott: användning av mobiltelefon under körning; överskridande av hastighetsgränsen; inte bära krockhjälmar för motorcyklister; inte bära säkerhetsbälten; att inte ge vika för utryckningsfordon, åka på trottoaren och inte stanna för fotgängare på övergångsställen.

Två poängsavdrag görs för följande brott: kör mot rött ljus; körning på fel sida av vägen; vårdslös körning; körning medan hans/hennes körkort är indraget och rattfylleri.

– Tre poängsavdrag görs för följande brott:  organisera eller främja streetracing utan tillstånd; smitolycka; körning under påverkan av narkotika; körning under påverkan av alkohol som överstiger 150 mg/ml.

– Fyra poängsavdrag görs för följande brott:  körning under påverkan av alkohol som överstiger 200 mg/ml; rattfylleri på ett sätt som kan orsaka allvarliga skador eller dödsfall för andra personer; köra på ett sätt som bortser från de andras säkerhet eller orsakar problem för andra människor.

Full story: https://www.thaipbsworld.com/driving-license-point-deduction-system-to-be-introduced-in-mid-december/

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/