Sjukförsäkring obligatorisk för ett år OA-visum, såsom pensionering, från och med 31 oktober i Thailand.

Tillkännagivandet lades ut på Immigration Bureaus webbplats i går (8 oktober), där det anges att förändringen i immigrationsbestämmelserna följer regeringens resolution från den 2 april i år.

Enligt den nya regeln måste alla utlänningar som ansöker om ett årstillstånd för att vistas på ett OA-visum ha en sjukförsäkring för upp till B40,000 400,000 för öppenvårdstjänster och upp till BXNUMX XNUMX för slutenvårdstjänster.

Ordern, utfärdad av den kungliga thailändska polischefen Chakthip Chaijinda den 27 september, anger specifikt att den nya regeln träder i kraft den 31 oktober 2019.

Beställningen anger också att försäkringar från icke-thailändska försäkringsleverantörer kommer att accepteras så länge som B40,000 400,000 / BXNUMX XNUMX-kraven upprätthålls.

Dessutom publicerades ordern att hela B800,000 400,000 måste finnas kvar på ett thailändskt bankkonto minst två månader före datumet för ansökan och minst tre månader efter att ansökan har lämnats in – och får aldrig understiga BXNUMX XNUMX under hela år.

Källa: The Phuket News.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/