Momsåterbetalning för turister i Thailand höjer återbetalningsnivån, utökar kontantbetalningstjänsterna för att hjälpa till att öka turismen och utgifterna

Skatteverket kommer att höja gränsen för återbetalning av mervärdesskatt (moms) för turister hos agenter i centrum till 30,000 12,000 baht per resenär från XNUMX XNUMX baht för närvarande.

Skatteuppbörden planerar att utöka kontantbetalningstjänsterna för momsåterbetalning till turister på 10 internationella flygplatser över hela landet istället för bara Suvarnabhumi och Don Mueang flygplatser, sa Pinsai Suraswadi, huvudrådgivare för strategisk skatteförvaltning, utan att avslöja när de nya reglerna kommer att tillämpas .

De ytterligare åtta flygplatserna är Chiang Mai, Chiang Rai, Phuket, Hat Yai, Krabi, Samui, U-tapao och Surat Thani.

Revenue Department kommer också snart att tillåta utländska turister att kräva momsåterbetalning kontant hos centrala agenter över hela landet, sa Pinsai.

De ändrade bestämmelserna kommer att överensstämma med ekonomiministrarnas avsikt att ge utländska besökare mer bekvämlighet.

Ekniti Nitithanprapas, generaldirektören för Revenue Department, sa nyligen att avdelningen kan komma att öppna ansökningar om permanenta agenter för återbetalning av moms i centrum efter tillfredsställande resultat under en provkörning, med 10 % högre försäljning från momsfria butiker till turister.

Under den ettåriga rättegången, som avslutades förra månaden, fick var och en av de fem agenterna (som inkluderar Counter Service, VAT Refund Center Thailand och Thai VAT Refund) öppna upp till fem platser i Bangkok för tjänsten. Kinesiska, singaporeanska och taiwanesiska turister visade sig vara de tre bästa nationaliteterna som använder tjänster för återbetalning av moms i centrum.

Källa och mer på:

https://www.bangkokpost.com/business/1774369/vat-refund-for-tourists-hiked-to-b30-000

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/