Thailand håller informationsaktiviteter om att använda återanvändbara påsar kontra plastpåsar

BANGKOK- Ministeriet för naturresurser och miljö, tillsammans med stora köpcentra och närbutiker över hela Thailand, har lanserat en volontäraktivitet för att uppmuntra människor att hjälpa till att skydda miljön genom att använda återanvändbara påsar istället för plastpåsar.

Naturresurs- och miljöministern, Varawut Silpa-archa, och en grupp tjänstemän gick med i volontärverksamheten för att minska användningen av plastpåsar. Fyrtiotre köpcentra och närbutiker över hela landet kommer att sluta tillhandahålla plastpåsar till shoppare från och med januari nästa år.

För nästan ett år sedan slutade många köpcentra att tillhandahålla plastpåsar till shoppare den fjärde dagen i varje månad för att öka allmänhetens medvetenhet. Kampanjen har resulterat i en minskning med 1.8 miljarder plastpåsar som används.

Herr Varawut sa idag att ministeriets färdplan för avfallshantering syftar till att förbjuda fyra typer av engångsplast i landet till 2021. De inkluderar plastpåsar, plastmuggar, plaststrån och frigolitbehållare. Ministeriet bad inledningsvis stora köpcentra och närbutiker om deras samarbete. Nästa år kommer ministeriet att söka samarbete från livsmedels- och dryckesindustrin, färskmarknader, samhällsmarknader och små butiker. Ministeriet kommer sedan att införa lagstiftning för att förbjuda engångsplastprodukter till 2021.

Källa: National News Bureau of Thailand

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/