Det är officiellt...höghastighetståget från Bangkok till Pattaya undertecknade ett avtal idag, som ska vara färdigt 2023.

Reuters – Thailands planer på en ny höghastighetstågförbindelse för 7.4 miljarder dollar från Bangkok till turiststaden Pattaya fick klartecken på torsdagen efter månader av förhandlingar som spred sig över i offentliga elände. Detta är ett av flaggskeppsprojekten i den nya östra ekonomiska korridorens plan för att utöka affärsverksamhet och turism i området.

Den thailändska regeringen sa att de hade undertecknat ett avtal på torsdagen om att börja bygga med ett konsortium som leds av konglomeratet Charoen Pokphand (CP) Group och inklusive China Railway Construction Corporation (1186.HK) (601186.SS).

Vissa japanska banker har också gått med på att tillhandahålla en del av finansieringen för länken, som kommer att sträcka sig över 220 kilometer och som är planerad att börja fungera 2023.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/