USA:s regering fortsätter att kräva en ny översyn av thailändska kemikalieförbud, säger att det kan påverka importen från USA.

BANGKOK(NNT) – United States Department of Agriculture har uppmanat den thailändska regeringen att se över förbudet mot tre farliga kemikalier som används inom jordbrukssektorn. Vice premiärminister/handelsminister Jurin Laksanawisit har instruerat departementet för utrikeshandel att överväga effekterna på Thailand.

Den vice premiärministern/handelsministern säger att det amerikanska jordbruksdepartementets brev underströk den amerikanska regeringens oro över förbudet mot de tre farliga kemikalierna i den utsträckning att kostnaden för en ny kemikalie kan öka med upp till 100 miljarder baht.

Dessutom kan importen av vissa amerikanska jordbruksprodukter till Thailand också påverkas. Han sa att han ännu inte kunde berätta hur förbudet mot de tre kemikalierna kan påverka Thailand, i väntan på övervägande av relevanta myndigheter.

Samtidigt har biträdande professor Wipharat Chaiyasit och professor Rattana Sananmueang vid Naresuan Universitys naturvetenskapliga fakultet utfört forskning med hjälp av testutrustning på parakvat och glyfosat som används för att eliminera ogräs och gräs. Jordbrukare kan enkelt använda den billiga testutrustningen för att kontrollera eventuella potentiellt farliga kemikalier före användning. Resultaten av testet kan läras inom 10 minuter.

Många lokala administrativa enheter har gjort förfrågningar om användningen av testutrustningen för att skydda jordbrukare från farliga kemikalier. Naresuan University har redan tillhandahållit utrustningen för tester på parakvat och glyfosat vid universitetets service- och innovationskooperativ.

Från och med nu ser förbudet ut att fortsätta och den thailändska regeringen ledd av premiärministern verkar inte backa till begäran från USA.

Källa: NNB of Thailand

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/