Indisk turism är Thailands framtid, 14 miljoner människor förväntas årligen till 2030, genomsnittliga utgifter på 5,800 XNUMX baht dagligen enligt thailändska myndigheter och thailändska medier

Thailändska och engelskspråkiga medier, ledda av TNN, en populär thailändsk nyhetswebbplats, har under helgen rapporterat att den enda vägen är framåt för thailändsk turism när det kommer till potentialen på den indiska marknaden.

Indiska turister njuter av en utekväll på Nashaa disco i Pattaya.

The Times of India, en populär indisk baserad tidning, släpper också regelbundet artiklar om kändisar, skådespelerskor och influencers i Indien som besöker Thailand, som den nedan, som driver medel- och överklassindier till Thailand i massor.

https://m.timesofindia.com/entertainment/hindi/bollywood/news/mouni-roy-cant-get-over-her-recent-vacation-shares-a-stunning-throwback-picture/articleshow/71612848.cms

Två miljoner indiska turister förväntas besöka 2019 – men det kommer att stiga till 14 miljoner i slutet av nästa decennium baserat på undersökningar gjorda av Thailands turistmyndighet och den thailändska regeringen.

Bara i år i Thailand rapporterar turistmyndigheten om en ökning med 25 procent av indiska besökare till landet, driven av en av, om inte världens, snabbast växande medelklass.

De indiska nattklubbarna, som Nashaa, är fulla varje kväll medan många företag i västerländsk stil kämpar.

TNN rapporterade att en genomsnittlig indier spenderar i genomsnitt 5,800 XNUMX baht om dagen för närvarande. Pattaya News noterar att exakt var de fick denna statistik ifrån framgick inte och hänvisade inte till rapporter från någon officiell källa, såsom den thailändska regeringen. En länk till deras ursprungliga artikel, på thailändska, finns längst ner i denna artikel.

TNN noterade också att detta belopp är nästan lika mycket som de kinesiska dagliga utgifterna som spenderar i genomsnitt 6,400 XNUMX baht dagligen. Referensen för denna statistik lämnades inte heller.

Indisk turism – särskilt oberoende resenärer med familjer som utgör 67 % av alla ankomster – har sett en ökning med 25 % de senaste åren. Denna statistik stöds av färska rapporter från Thailand Tourism Authority.

Magdanskvällar på lokala nattklubbar, som den här på Nashaa, är stora hits bland indiska turister.

Dessutom har antalet oberoende resenärer, även kända som ekonomiskt oberoende resenärer, som inte ingår i en resegrupp och har en större disponibel inkomst ökat avsevärt.

Stränder, nöjesparker och djurparker är av särskilt intresse för de folk som kommer från subkontinenten. Dessutom har indiska restauranger och nattklubbar i indisk stil sett stort intresse från indiska turister.

Bara i Pattaya har nivån på indiska restauranger och diskotek ökat kraftigt och många, som Nashaa-gruppen av diskotek på Walking Street, verkar vara ganska upptagna varje natt. Nästan hela södra änden av Walking Street nära Bali Hai Pier är nu en indisk nattlivshamn i miniatyr ... och blommar varje natt jämfört med andra delar av staden.

Pattaya News noterar att för dem som tror att det billigaste priset är en motivation för alla indiska turister att en öl på de flesta indiska diskotek kommer att kosta dig mellan 250 och 300 baht. En måltid för en person på de flesta lokala indiska restauranger? Mellan 400 till 800 baht för en medelstor måltid på många lokala platser.

TNN sa att indisk turism sannolikt inte kommer att överträffa kinesiska turisters på lång sikt - men att bara nämna möjligheten i samma andetag är en indikator för företag om var deras strategier för framtiden bör koncentreras. Många företag i Pattaya och Thailand har redan anpassat sina affärsstrategier för att få indiska och kinesiska turister att känna sig välkomna.

År 2030 förväntas det totala antalet indier som besöker Thailand vara betydligt fler än där det är nu – 14 miljoner indier som anländer till Thailand årligen är förväntningarna. 

Antalet indiska turister skjuter i höjden i Thailand

De bästa destinationerna? Bangkok, Pattaya och Phuket.

Himlen verkar vara gränsen med bara 5% av den indiska nationens 1.3 miljarder människor som har pass enligt den indiska regeringen... även om den siffran ökar dagligen.

Pattaya News noterar dock att när indiska och kinesiska turister stiger har de flesta europeiska turister tagit en liten nedgång. Den thailändska turistmyndigheten skyller detta på flera faktorer som bahtens styrka, handelskriget mellan Amerika och Kina och semesterföretag som Thomas Cook går i konkurs.

Källa: TNN och Thaivisa

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/