Tre månaders brexitförlängning beviljad av de europeiska ledarna, Boris Johnson, för att driva på valet i december

Europeiska ledare säger att de har gått med på begäran om en tre månaders förlängning av Brexit för Storbritannien för att befästa sin position för att lämna EU.

EU:s rådsordförande Donald Tusk twittrade det nya ögonblicket sedan. Tillkännagivandet "kick the can down the road" för ett utträde av Storbritannien ur EU.

Han noterade att "flextensionen" skulle kunna förkortas om Storbritannien godkänner ett avtal under tiden "och kommer att formaliseras snart".

Samtidigt gick Frankrikes president Emmanuel Macron med på tre månaders brexitförsening efter den brittiska premiärministerns press för ett val "lindrade rädslan i Paris", enligt en fransk diplomat.

"Det kommer efter att Johnson och Macron pratade under helgen."

Den icke namngivna franske diplomaten säger att EU:s ledare var på väg mot en försening till den 31 januari nästa år, enligt den formella begäran från Storbritannien. Det formella tillkännagivandet gjordes av Europeiska rådets ordförande Donald Tusk i morse (belgisk tid).

Ett eventuellt val har tillfredsställt många i EU som ville ha en viss rörelse i processen för att möjliggöra en bredare debatt bortom det blockerade brittiska parlamentet, men Frankrike säger att de fortfarande är emot att omförhandla utträdesavtalet, och förväntar sig att Storbritannien ska utse en kandidat till den. EU-kommissionen nu när den kommer att förbli medlem i blocket, åtminstone på kort sikt.

Källa: Daily Mail

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/