Den australiensiska Hells Angels-gängmedlemmen greps på Pattaya för anklagelser i Australien, för att deporteras

Polisen i Thailands semesterort Pattaya har gripit en australisk Hells Angels-gängmedlem som är efterlyst för narkotikaanklagelser i västra Australien.

Polisen säger att de arresterade Luke Anderson på torsdagen efter att ha träffat tjänstemän från den australiensiska ambassaden. Immigrationspolisen säger att de har återkallat hans visum och kommer att utvisa honom.

"Vi har informerat australierna och de har skickat tjänstemän för att eskortera honom från Thailand för att ställas inför anklagelser i Australien", säger Pol Maj Gen Archayon Kraithong, befälhavare för Immigration Bureau's Division 3. "Vi tror att han förmodligen har mer än en utestående arrestering motivera."

Polisen sa till Bangkok Post vid en presskonferens i Bangkok att arresteringsordern gick tillbaka till 2017, men gav inga detaljer. De sa att han hade bott med sin thailändska flickvän i Pattaya.

Enligt ett pressmeddelande från thailändsk polis har Anderson gripits mer än 20 gånger i Australien. Inklusive innehav av illegala vapen och droger.

En polis bekräftade också att Anderson hade varit inblandad i ett våldsamt överfall på två thailändska bröder i Pattaya. Överfallet ägde rum i september 2016, tillsammans med två andra Hells Angels-medlemmar.

"För flera år sedan begick han ett brott genom att överfalla en thailändsk medborgare", sa Pol Maj Gen Archayon. Han sa att Anderson också är misstänkt för "inblandning i illegal handel med droger och vapen. Att använda Thailand som mötesplats, som bas för att arrangera aktiviteter i Australien. Vi ser honom som en farlig person."

Den australiensiske chefen för Hells Angels i Pattaya, Wayne Schneider, blev slagen till döds 2015. Han begravdes i en grund grav, i vad som ansågs vara en drogrelaterad tvist. Fellow Hells Angel Antonio Bagnato dömdes för sitt mord och dömdes till döden, men domen omvandlades.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/