Ville att brittisk brottsling greps i Pattaya för att deporteras

Brittiska medborgaren Dylan Taylor, 35, greps i Chon Buri-provinsen efter att brittiska myndigheter uppmärksammat honom på Thai Immigration, berättades en presskonferens i Bangkok i går (28 oktober).

Taylor var efterlyst på en arresteringsorder i England efter att han misslyckades med att presentera sig i rätten för att höra domen för att ha attackerat en butik i Devon, sydvästra England, i hopp om att råna en bankomat.

Mr. Dylan Taylors brittiska mugshot

Taylor dömdes förra året till sju och ett halvt års fängelse efter att ha kört in en Mitsubishi Shogun i en Trago Mills-butik i ett shoppingkomplex i staden Newton Abbot och försökt stjäla en bankomat.

Han orsakade 100,000 3.88 pund (cirka 40,000 miljoner pund) i skada och butiken förlorade 1.55 XNUMX pund (XNUMX miljoner pund) i intäkter medan den var stängd för reparationer, rapporterade nyhetswebbplatsen Devon Online.

Taylor från Torquay var en del av ett gäng som använde bilen för att krascha in genom dörren till butiken tidigt på morgonen. Taylor hade köpt bilen dagen innan för £895 (B34,700 XNUMX).

Ovannämnda ram-rädincident som involverade Mr. Dylan Taylor

Väl inne i butiken fäste Taylor och gänget ett rep till den fristående maskinen och försökte dra den från basen. De misslyckades och gick därifrån tomhänta. Blod och DNA på maskinen matchade Taylors, rapporterade Devon Online.

Men Taylor, 33, misslyckades med att dyka upp för att höra domen mot honom vid Exeter Crown Court och dömdes i hans frånvaro.

Det sades att han hade sagt till vänner att han behövde tid för att "reda upp sig". Åklagaren sa att han kan ha flytt till Thailand. (se Devon Online-rapporten här..)

Taylor hade flera tidigare fällande domar för samma typ av brott och hade precis avtjänat fyra år i fängelse enligt brittisk press. Han hade bara släppts i två veckor när han begick detta senaste brott.

Taylors arrestering kom efter att de brittiska myndigheterna hade informerat immigrationstjänstemän om att en misstänkt som efterlysts för ramräder vistades i Chon Buri.

Taylors tillstånd att vistas i Thailand hade återkallats och han kommer att överlämnas till brittiska myndigheter för att åtalas i England, berättades på presskonferensen i Bangkok i går.

Källa: Phuket News, Naew Na


Läs mer på https://www.thephuketnews.com/brit-ram-raider-aussie-hell-angel-arrested-in-chon-buri-73405.php

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/