Fängelse för ledare för rödskjorta efter misslyckat ASEAN-toppmöte 2009 i Pattaya

Fängelse för ledare för rödskjorta efter misslyckat ASEAN-toppmöte 2009 i Pattaya

Pattaya –
Pattayas provinsdomstol beslutade idag att fängsla tre ledare för röda tröjor för att ha hetsat demonstranter vid det misslyckade Asean-toppmötet 2009 i Pattaya.

2009 i Pattaya protesterade demonstranter med rödskjortor mot dåvarande premiärministern och krävde hans avgång och stormade ASEAN-toppmötet och orsakade kaos och världsledare att evakueras.

Läs mer om den tidigare historien HÄR.
https://pattayaunplugged.com/the-story-of-the-failed-asean-summit-in-2009-in-pattaya-with-video/

I dag har tre ledare för röda tröjor som är överstelöjtnant Waipoj Arphonrat, Samrueng Prachamrua och Worachai Hemma dömts till fyra års fängelse utan tidsavstängning.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/