Tre farliga fångar inklusive amerikanska fly från Pattayas provinsdomstol, en polis knivhögg

Tre rymda fångar inklusive amerikanska jagas i Pattaya

Pattaya –
Tre fångar inklusive en amerikan som har rymt från Pattayas provinsrätt jagas nu. En polis har skadats av ett knivhugg.

Pattayas polis underrättades om händelsen klockan 3 i ett fängelse i Pattayas provinsdomstol.

Polis och räddningspersonal anlände till platsen för att hitta kapten Tanamet Potipan från Sattahip-polisen har skadats av ett sticksår ​​i fängelsecellen. Han fördes till ett lokalt sjukhus.

Säkerhetsvakten vid domstolen sa att fångar befann sig i fängelsecellen. Han hörde ljudet av slagsmål innan han hörde ett pistolskott. En av dem som bar ett dolt vapen hade avlossat ett pistolskott mot poliser. Det är i nuläget oklart hur vapnen kom in i domstolen.

De tre fångarna som fortfarande var i kedjor satte sig i en Izuzu D Max pickup i brons som väntade framför domstolen med en okänd medbrottsling och rusade iväg.

Dessa tre fångar är en thailändsk man, "Noi Ton Nintet", som har anklagats för olagligt innehav av metamfetaminpiller, ecstasy-piller och kristallint metamfetamin. Han hade attackerat polisen och öppnat eld framför tingshuset.

Ytterligare två fångar är en amerikansk man, Bart Allen Helmus 39 år och en thailändsk kvinna, hans fru, Sirinapa Wisetrit som har åtalats för olagligt innehav av kristallmetamfetamin och en pistol.

Efterlyst fånge Bart Helmus, amerikansk medborgare.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=480735529344128&id=176481829769501

Alla tre anses vara extremt farliga och polisen har satt upp vägspärrar och patruller i området för att försöka fånga de misstänkta.

Vi kommer att ha mer snart om denna brytande historia.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/