Fyra vuxna misstänkta greps i Phuket och anklagade för att ha kört ett gäng barn misshandlade och tvingade att sälja prydnadssaker och kokosvatten till turister

Generallöjtnant Jaruwat Waisaya, befälhavare för Royal Thai Police Office of Legal Affairs and Litigation, reste till Phuket för att tillkännage gripandena vid en presskonferens på Patongs polisstation i eftermiddags (10 november).

Närvarande för tillkännagivandet var Phuket Provincial Police Vice Commanders Col Sermphan Sirikong och Col Chaiwat Uikam, som tidigare har tjänstgjort som Patong Police Chief, tillsammans med Patongs nuvarande polischef Col Anotai Jindamanee och Kitti Intharakul, Chef för Phuket Provincial Social Development och Human Security Office, och Atchara Surakul, chef för kontoret för barn, hem och familjefrågor i Phuket.

Gen Jaruwat namngav de fyra gripna misstänkta som Mrs Wanthakan Aramsri, Mrs Khemika Upakarnkaew, Mr Pornthep Upakarnkaew och Mr Vachira Poonchuay.

Alla fyra greps i sina hem i Nakhon Sri Thammarat.

Alla fyra arresteringarna gjordes under arresteringsorder utfärdade av Phukets provinsdomstol i går (9 november), sade general Jaruwat.

Operationen uppmärksammades av tjänstemännen när Phuket Muang District Palad (Chief Administrative Officer) och hans ställföreträdare den 28 oktober såg barn i åldrarna 10-13 år höka och sälja kokosvatten på en nattplats i Phukets Muang District, förklarade general Jaruwat

Barnen var magra och klädda i trasor. Poliserna frågade barnen varför de inte gick i skolan och fick veta att barnen blev tillsagda att sälja kokosvatten.

Barnen förklarade att om de inte gjorde det skulle de bli misshandlade, sa han.

Barnen togs i skyddsförvar och en utredning av operationen inleddes, förklarade general Jaruwat.

Den resulterande undersökningen såg att ett klagomål lämnades in till Damrongdharma Center (Provincial Ombudsman's Office) i Nakhon Sri Thammarat-provinsen och en presskonferens som hölls där poliserna anklagades för att inte ha rätt att kvarhålla barnen och hotade att stämma de inblandade tjänstemännen, sade han.

"Detta blev stora nyheter, och premiärminister Prayut Chan-ocha och vice premiärminister Gen Prawit Wonguwan är mycket intresserade. De vill klargöra sanningen och ledande poliser skickades från Bangkok för att genomföra utredningen, förklarade general Jaruwat.

Pattaya-nyheterna tillägger att kommentarer på sociala medier på thailändska och engelska hävdar att detta har pågått under lång tid i Phuket och Pattaya och att tjänstemän att stoppa bruket att använda barn för att höka till turister borde ha högsta prioritet.

Källa och läs mer nedan. Bilder från gotravelthailanf.


Läs mer på https://www.thephuketnews.com/phuket-child-hawking-gang-busted-for-human-trafficking-child-exploitation-73572.php#BUd0CJgSt3OZslJO.99

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/