Två tidiga morgonhängningar i Chonburi-området, tjänstemän varnar självmord vanligare på Loy Krathong och att söka hjälp om de känner sig deprimerade

Pattaya-

Thailändska medier och lokala räddningsarbetare bekräftade två separata osammanhängande självmord tidigt i morse i Chonburi-området där en trettioenårig thailändsk kvinna var upprörd över ett problem med sin pojkvän som lämnade en lapp och det andra en trettioårig man som bodde ensam som gjorde det. inte.

Anteckningen, på thailändska, lämnad av det kvinnliga offret

Båda personerna rapporterades ha hängt sig själva, den förra från en gardinstång och den senare från en ventil.

Pattaya News har hållit deras namn, men ville ta sig tid att ta upp uttalanden från räddningsarbetare på platsen angående helgdagar som idag.

Räddningsarbetare uppgav att självmord på Loy Krathong, såväl som andra stora helgdagar, tenderar att vara högre, särskilt för dem som har relationsproblem eller de som inte har någon att fira högtiden med som för det manliga offret.

De föreslog att familjemedlemmar och vänner skulle kolla upp dem som har varit utan kontakt eller som bor ensamma och bjuda in dem att gå med i aktiviteter som en grupp.

The Pattaya News föreslår att om du eller någon du känner överväger självmord att kontakta samariterna i Thailand för stöd och någon att prata med på thailändska eller engelska. Det är gratis.

https://m.facebook.com/Samaritans.Thailand/

Du kan också använda hashtaggen #thereishelp på Twitter för att någon omedelbart ska nå dig för att prata.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/