Fyra misstänkta, inklusive före detta nationalparkchef, häktade i utredning av mordet på människorättsaktivist i Thailand

Den tidigare chefen för Kaeng Krachan nationalpark Chaiwat Limlikhit-akson och de tre medmisstänkta har häktats efter fyra timmars förhör av Department of Special Investigation (DSI), under vilka de förnekade alla anklagelser mot dem.

Chaiwat, Boontaen Busarakham, Thanaseth Chaemthet och Krisanapong Chitthet åtalas för förmedlat mord, olagligt frihetsberövande, tvång, rån, manipulering av bevis och tjänstefel i samband med försvinnandet och mordet på Karen samhällsrättsaktivisten Porlajee "Billy" Rakchongcharoen för fem år sedan .

Chaiwat, som för närvarande är chef för Conservation Office 9 i Ubon Ratchathani-provinsen, sa till media, efter det långa förhöret, att alla fyra av dem inte kommer att begära borgen i detta skede.

DSI biträdande generaldirektör Pol Lt-Color Pakorn Suchivakul sa att DSI skulle ha motsatt sig deras begäranden om borgen ändå, och tillade att även om inga arresteringsorder för ytterligare misstänkta har lämnats in hittills, fortsätter utredningen av Billys mord.

Tidigare klagade Chaiwat över att användare av sociala medier redan har funnit honom och hans män skyldiga, samtidigt som han hävdade att han alltid har arbetat i enlighet med rättsprocessen. Han sa att när han anklagade någon, skulle han ge dem en rättvis chans att försvara sig.

Den tidigare parkchefen uttryckte också skepsis över DSI:s brådska att avsluta Billys fall mot dem och sa: "På bara sex månader kände de (DSI) till motiven, bakgrunden, alla bevis. Det måste finnas något."

Ändå sa han att de alla kommer att bekämpa fallet i domstol.

Källa: Thai PBS

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/