Thailändska finansministeriet lanserar en app för återbetalning av moms i slutet av månaden för att öka turismen

BANGKOK (NNT) – Finansministern, Uttama Savanayana, sa idag att regeringen planerar att lansera en mobilapplikation för skatteåterbäring i slutet av denna månad i ett försök att öka utgifterna för turism.

Finansministern sa efter att ha undertecknat ett avtalsavtal med Krungthai Bank (KTB), att ministeriet skulle använda blockkedjeteknologi i tre projekt, som involverar tullavdelningen, inkomstavdelningen och statsskuldsförvaltningskontoret.

Samarbetet mellan finansministeriet och KTB kommer att ge allmänheten bättre tillgång till statliga tjänster, inklusive återbetalning av mervärdesskatt (moms) för turister. Projektet genomförs av Skatteverket, Tullverket och KTB. Återbetalningsappen kommer att lanseras i slutet av denna månad. Appen kommer att uppmuntra turister att spendera mer, eftersom de kommer att få skatteåterbäring snabbare. Minst två miljoner turister kräver årligen återbetalning av moms på totala inköp för 50 miljarder baht.

Blockchain-tekniken kommer också att uppmuntra människor att köpa statsobligationer online. Människor kan köpa obligationerna via Bond Direct-appen, som också kommer att lanseras i slutet av detta år.

Finansminister Uttama sa idag att han hade instruerat relaterade byråer att slutföra Go Digital-strategin inom två veckor, så att konkreta resultat kan levereras i början av nästa år.

Källa National News Bureau of Thailand

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/