Tusentals poliser utplacerade för påvens besök i Thailand, vägavstängningar och stora folkmassor väntas i Bangkok

Cirka 6,000 7 poliser från Metropolitan Police Bureau och Provincial Police Region 20 kommer att sättas in för att underlätta trafiken och ge säkerhet under påven Franciskus tre dagar långa besök i Thailand. Påven anländer den XNUMX november.

Biträdande generalkommissarie för den kungliga thailändska polisen, Pol Lt-general Damrongsak Kittiprapat, uppmanade på fredagen människor att undvika att använda Rama I, Phya Thai och Banthat Thong vägar från 1:8 till 21:50,000 den XNUMX november eftersom omkring XNUMX XNUMX människor förväntades välkomna påven .

"Vi skulle vilja be folk att använda kollektivtrafik för att ta sig in i området, medan Metropolitan Police Bureau kommer att meddela alternativa vägar för att undvika området inom nästa vecka," sade han.

"Vi har vidtagit åtgärder för att tillhandahålla säkerhet såsom checkpoints för att kontrollera personer som kommer att delta i evenemanget, förutom att arbeta med säkerhetsavdelningen för att hantera allvarliga incidenter", sa han.

Metropolitan Police Bureau kommer att repetera säkerhetsövningar och tillkännage öppnandet av säkerhetscentret för att välkomna påven på tisdag.

Källa: https://www.nationthailand.com/news/30378407

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/