Thailand firar Road Traffic Victims Rememberment Day - 792,716 14,417 skadade, XNUMX XNUMX döda i år i olyckor

THAILAND (NNT) – Världsdagen för minne av vägtrafikoffer äger rum den tredje söndagen i november varje år, som initierats av FN för att minnas de miljontals människor som dödats på vägarna och för att främja allmänhetens medvetenhet om trafiksäkerhet.

I Thailand i år har trafikolyckor skadat 792,716 14,417 personer och orsakat 15,000 XNUMX dödsfall, enligt Thailands Road Accident Victims Protection Company Limited. Mer än XNUMX XNUMX familjer har förlorat nära och kära, och de skadade har förlorat inkomstmöjligheter under sin behandlingsperiod och tillfrisknande. Många av dem har inte kunnat återgå till ett normalt liv.

Thailand firar världsminnesdagen för trafikoffer

Provinser runt om i Thailand har hållit aktiviteter för att uppmärksamma världsdagen för minnesdagen för trafikoffer. Senator Surachai Liengboonlertchai, som ordförande för Networks of Road Safety Legislators i ASEAN-medlemsstaterna och WHO:s sydöstra Asien-region, ledde en blomsterläggningsceremoni för att minnas trafikolycksoffren och för att påminna allmänheten om vikten av trafiksäkerhet också för att främja minskning och förebyggande av trafikolyckor. Aktiviteten ägde rum framför United Nations Thailand, Ratchadamnoen Nok Road, Bangkok.

Samtidigt organiserade många provinser en "Run for Road Traffic Victims" för att fira förlusten. Vice premiärminister/folkhälsominister Anutin Charnvirakul deltog i löparrangemanget i Bang Kachao Park i Samut Prakan. Han avslöjade att ministeriet har satt upp ett mål att halvera antalet dödsfall i vägtrafikolyckor i Thailand till 2020. Han tillade att för att lösa detta kroniska problem måste förarna vara mer medvetna och strikt följa trafikreglerna för att hålla alla person på vägarna säker.

Källa: Thailand National News Bureau

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/