Thailands premiärminister beordrar det ekonomiska kabinettet att ändra inställning och bättre driva den nationella utvecklingen

BANGKOK (NNT) – Premiärministern har uppmanat ekonomiska regeringsmedlemmar att ändra sitt operativa tillvägagångssätt för att bättre driva nationell utveckling inkluderande, och beordrat relaterade myndigheter att ta itu med arbetslöshetskrisen.

Premiärministern Gen Prayut Chan-o-cha sa idag att regeringen ger hög prioritet åt gräsrotsekonomin, jordbruket och arbetslöshetsfrågorna, som alla kräver samarbete från alla håll för att hitta meningsfulla lösningar.

Han sa att ekonomiska kabinettsmedlemmar har uppmanats att justera sitt tillvägagångssätt för att ta itu med fler frågor och att säkerställa kontinuerlig budgettillgänglighet mellan det sista kvartalet i år och det första nästa år, eftersom budgetpropositionen för 2020-budgeten fortfarande är under övervägande.

När det gäller arbetslöshetsfrågan sa premiärministern att även om det har varit omkring 1,000 2,800 stängningar av fabriker som drabbar många anställda, har det samtidigt öppnats XNUMX XNUMX nya fabriker. Han sa att regeringen är beredd att hjälpa drabbade arbetare, såväl som nyutexaminerade som har svårt att hitta arbete.

När det gäller användningen av socialförsäkringsfondens saldo insisterade premiärministern på att det inte finns någon avsikt att använda dessa pengar till andra typer av utgifter, men det har funnits förslag om hur man kan använda medlen för att maximera vinsten. Han sa att det hittills inte har kommit några order förutom att ytterligare studier ska äga rum om juridisk genomförbarhet. Premiärministern har bett om att detta ärende ska rapporteras korrekt och insisterar på att regeringen inte kan använda dessa pengar för några andra ändamål.

Angående kontroversen om legitimiteten av Palang Pracharath-partiets parlamentsledamot Pareena Kraikups ägande av ALRO-mark, har premiärministern beordrat en utredning att äga rum och bett den nationella markpolitiska kommittén att undersöka saken.

Han sa att kommittén kommer att undersöka kartor för att reda ut eventuella markrättigheter som överlappar varandra, för att säkerställa att alla följer lagen.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/