Falsk späckhuggare hittas sjuk på Pattaya Beach, dör senare på Marine Hospital

Pattaya –
En falsk späckhuggare som räddades nära Pattayas strand i går kväll har tragiskt gått bort i morse.

Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) underrättades om att valen hade hittats nära South Pattaya Beach vid 7:30 igår.

Räddningsarbetare, marinexperter och The Pattaya News rusade till stranden.

En 34-årig thailändsk man, Jirayu Wanpusit, som först hittade valen, berättade för The Pattaya News att när han fiskade nära stranden kände han att han fångade en stor fisk som satt fast på sin fiskekrok.

Han hoppade i vattnet och blev mycket förvånad när han såg vad han hade fångat och ringde omedelbart myndigheterna för att få hjälp. Det ansågs först vara en delfin, men en marinexpert som anlände korrekt identifierade det marina djuret.

Valen togs för behandling vid Sattahip Naval Base och nästan ett dussin soldater hjälpte till att bära djuret in i ett speciellt fordon för transport övervakad av DMCR-tjänstemän och en marin veterinär. Den vägde cirka 300 kilo. Stora folkmassor hade samlats för att se det sällsynta djuret.

DMCR rapporterar att valen hade dödförklarats klockan 4:11 i morse.

Marinexperter tror att valen kan vara sjuk eftersom denna typ av val vanligtvis lever tillsammans i en grupp. Men dödsorsaken håller på att identifieras och utreds.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/