Påven träffar Thailands premiärminister, premiärministern lovordar påvarnas bidrag till mänskliga rättigheter, säger att Thailand främjar grundläggande mänskliga rättigheter

Thailands premiärminister Prayut Chan-o-cha berömde idag besökande påve Franciskus för hans bidrag till mänsklighetens enhet, utveckling av mänskliga resurser, särskilt bland ungdomar, eliminering av fattigdom, social jämlikhet, miljövård och främjande av global fred.

I sitt välkomsttal, som hölls till en sammankomst av statsråd, medlemmar av den diplomatiska kåren och media under påvens besök i regeringshuset i morse, sade premiärministern att den thailändska regeringen också har gjort liknande ansträngningar, vare sig det gäller marknadsföring av grundläggande mänskliga rättigheter, garantera religionsfrihet, främja en stark familjeinstitution, säkerställa lika möjligheter för alla människor i det thailändska samhället och främja social trygghet för alla, bland annat.

Premiärministern talade också om Thailands roll som ordförande för ASEAN under det senaste året, såväl som resultaten av ASEAN-toppmötet, som hölls i Bangkok tidigare denna månad, såsom samarbetet mellan ASEAN-länderna för att ta itu med marint skräp, utveckling av alternativ energi och migration.

Han sa att han ser fram emot ett närmare bilateralt och multilateralt samarbete mellan Thailand och Vatikanen.

Källa ThaiPBS.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/