Kungliga thailändska polisen säger att dålig byggstandard kan skylla på byggnadskollaps som dödade sju Myanmar-arbetare i går i Phuket

Kritsana Pattanachareon, ställföreträdande talesperson för den kungliga thailändska polisen, har sagt att den första utredningen av kollapsen av en bensinstation som byggdes i Phuket igår (21 november) som resulterade i sju dödsfall, tydde på att dålig byggstandard var att skylla på.

"Vi blev informerade av polisen från Thalang-distriktets station att en betongplatta som användes vid omvandlingen av en byggnad i Sai Si Ngyen-komplexet till en bensinstation kollapsade och dödade omedelbart sju arbetare från Myanmar och skadade ytterligare två allvarligt."

Kritsana tillägger att ytterligare utredningar pågår och att kropparna har skickats för obduktion.

"När det är klart kommer polisen att väcka åtal mot de ansvariga. Under tiden säkras platsen för att förhindra ytterligare kollapser."

Källa: https://www.nationthailand.com/news/30378631

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/