Pattaya Indoor Cricket League – Omgång 10. RST Vipers och Cobras vinner båda på sista bollen!

Pattaya Indoor Cricket League (PICL) – Omgång 10 matchrapport

Kvällsmatcherna den 25 november på Rugby School Thailand (RST), Banglamung var mellan RST Vipers mot Pattaya Cricket Club (PCC) och RST Cobras mot Asian All Stars (AAS).  

I den första matchen borde PCC ha vunnit efter att ha gjort fler runs och behållit sina wickets men de gav bort för många extra. Det var en riktigt tight match som dominerades av noggrann bowling, få runs och en sista bollseger till RST Vipers med 1 run.  

PCC inledde slagningen med Bernie Lamprecht och Edwin van Rensburg. Ryan Driver kastade Bernie andra boll och tillsammans med Marcus Large begränsade PCC till 20 med 10 prickiga bollar. Stuart Douglas hade otur att inte få en wicket när Bernie släpptes av Marcus. Trevor Moolman och Richard Holt lyckades med samma poäng men Richard fångades bakom av Dan Allan och kastades sedan av Matt Mann. Små 27 för 3 vid korridorscenen. Wez Masterton och Matt Harkness ökade tempot och klarade av 30 runs men Wez blev bollad av Ryan och återigen fick Stuart en catch tappad. Jainish Parikh och Andy Emery hölls under raps med 6-prickiga bollar när Andy fångades bakom av det minsta snicks och Jainish överlevde en annan utspilld fångst från Marcus Large för andra gången. RST Vipers kanske ångrar sina smöriga fingrar. Ynka 16 gjorde mål under de tre senaste oversna och ett slutresultat på 96 reducerades till 71 för 5. 

RST Vipers vanliga öppnare av Dan Allan och Chris Sizer var väl inneslutna i sina 3 overs och kunde bara klara av 15 runs med Chris fångad och bowlad av Jainish Parikh och sedan bowlad av Jainish 2 bollar senare. Ingen bra början. Matt Mann och Stuart Douglas klarade sig inte bättre när wicket fortsatte att falla, även om det fanns brett i överflöd. Stuart kastades av Trevor Moolman och fångades av Edwin van Rensburg. 29 för 4 på halvvägs och ingenting mellan lagen. Det blev värre för Vipers när Marcus Large och Nick Hitchmough tog fältet. De var begränsade av 9 prickade bollar och Marcus kastades 3 gånger; en gång av Richard Holt och två gånger i samma över av Matt Harkness. Nederlaget var att stirra RST Vipers i ansiktet på 29 för 7 av 9 overs och 25 runs bakom. Kavalleriet anlände i form av Ryan Driver och Tim Jones och dålig uppbackning av PCC ledde till 4 störtningar. Matt Harkness 3 prickade bollar i den sista overen innebar att 3 runs behövdes från den sista bollen för en seger med 1 run. Tim var tvungen och hade klappat 27 och Ryan 14 gör ingen förlust för att vinna en osannolik vinst.

Bästa bowlare var Jainish Parikh och Ryan Driver båda med 2 overs 10 för 2. Bästa slagman var Tim Jones med 27 och MotM var Tim Jones

I den andra matchen öppnade AAS slagträningen och som vanligt visade det sig att det blev en stor wicket-fest.

Dimple och Bharat öppnade och gjorde en trovärdig start kantad av Dimples 3 avskedanden. Den första var en olycklig runout där Bharat körde bollen hårt mot bowlaren där den lossnade från Will Howells hand och ben och klappade med stubbarna. Dimple var inte road. Han var ännu mindre road när han gav ut LBW 2 bollar senare till en boll som han trodde skulle gå nerför benet – det var det inte. Stackars Dimple blev riktigt förbannad när han körde tillbaka en boll mot Charlie Rowe för en fångad och bowling - den första av 3 fångster och 3 wickets för Charlie. Matchen fortsatte i samma veva med Happy och Rajish som gjorde respektabla 25, inklusive en 6:a för Happy, men för många wickets föll. Happy var ute två gånger mot John Holland (bollade och fångades) och Rajish kördes ut av Will Howell utanför Guthrie Miller.

Halvvägsresultatet var tråkiga 33 mot 6 och det blev inte bättre när Jatin och Ashwin kom. Jatin fick bra 17 men Ashwin hade en hemsk dag. Han fångades två gånger i 3 bollar av Will Howell utanför Charlie och sedan fångades av Charlie utanför Guthrie. Situationen var ganska svår med 39 för 9 från 9 overs. AAS räddande nåd var Happy (som slog igen som 8:e man) och Ravi. De lade till 35 plus 11 extra för Ravi bowlade till John Holland och avslutade inningen på 130 reducerade till 80 för 10.

RST Cobras svarade med Pete Reeh och Guthrie Miller som gjorde 28 för 1 när Pete blev på efterkälken av Ryan Drivers första av fyra enhandsfångster. Charlie Rowe och Simon Forrester, en debutant, gjorde 4 men Charlie hade fel kontaktlinser och spelade runt bollen två gånger till Rajish. Simons vägran att sluta springa på att ignorera "Nej" från Charlie slutade med att Charlie sprang ut. Simon klarade en 35:a med hjälp av muren och en omkull. Så, 7 för 57 på halvvägs och en bekväm ledning på 4. Ligg bara ASS, allt gick fruktansvärt fel. Lee Mays slagträ var inte tillräckligt brett och han gick med 24 efter till superlativa fångster av Ryan och som blev bollad av Bharat. Lyckligtvis fanns det några extra att lägga till och så RST Cobras avancerade till 3 för 65, fortfarande 8 före. För de senaste 26 oversna lyckades Happy, Bharat och Dimple 3 prickbollar med tight bowling, vilket gör att RST Cobras behöver 10 av den sista overen för att vinna. 6 runs av 4 bollar och ASS behövde desperat ytterligare en prickboll, men Cobras lyckades med en 5. RST Cobras 5 reducerade till 124 för 84 och en vinst med 8 runs av den sista bollen.

Bästa slagman var Simon Forrester med 24 för 0 och bästa kastare var John Holland med 2 overs 9 för 3. MotM var Ryan Driver. 

Om du vill veta mer om PCC besök www.pattayacricketclub.com

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/