Thailändska marinen räddar en myanmarfiskare som flyter mitt i havet nära Trat i tio timmar

Trat-

Den thailändska marinen har framgångsrikt räddat en 35-årig fiskare från Myanmar i eftermiddags som flöt i havet ensam i tio timmar nära Trat idag efter att ha ramlat av en fiskebåt morgonen innan.

National Marine Preservation Centre Region 1 kontaktades för hjälp efter att kaptenen på fiskebåten anmält mannen försvunnen och efter en utökad sökning kunde de inte hitta honom. Mannen arbetade lagligt för ett thailändskt fiskefartyg.

Som svar på samtalet och leddes av överstelöjtnant Pathawee Chanthaburi, hittade de efter flera timmar den försvunna fiskaren vid liv, men svag.

Mr. Tung Yi, 35, var utmattad och hade flytit i havet i kraftiga vågor och vind bara sedan 3:30. Sjömän från marinens fartyg som skickades för att hjälpa sa att det var ett mirakel att mannen hade överlevt. Förutom utmattning och uttorkning skadades mannen inte.

Mr. Tung Yi kommer att föras till ett lokalt sjukhus i Tray som en försiktighetsåtgärd. Han tackade sina räddare och uppgav att han skulle återgå till jobbet trots incidenten när han blivit medicinskt frikänd.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/