Kallt väder som lockar många inhemska och utländska turister till längst norra Thailand

CHIANG MAI(NNT) – Den övre delen av Thailand upplever kallt väder med starka vindar. Det är gynnsamt för turismen vid Doi Inthanon i Chiang Mai där temperaturen rapporterades till minus en grad Celsius, med frost på gräset.

Temperaturen vid Doi Inthanon, landets högsta punkt, i Chom Thong-distriktet i Chiang Mai, sjönk under natten till minus en grad Celsius i morse. I närheten rapporterades temperaturen ha sjunkit till 2 grader Celsius vid Kew Mae Parn natursköna punkt och till 6 grader Celsius vid Doi Inthanon nationalparks kontor.

Vasant Chanthathep, biträdande chef för nationalparken, föreslog turister att inte elda på öppna ytor, utan bara göra det i en kamin. Turister avråds dock starkt från att ta med en kamin i ett tält för att hålla sig varma eftersom koldioxid från branden kan orsaka dödsfall genom kvävning.

På andra håll tände byborna i Pua-distriktet i Nan-provinsen eldar för att hålla sig varma när temperaturen sjönk till 2 till 5 grader Celsius. Provinsmyndigheter har delat ut filtar till några av lokalbefolkningen, medan andra ännu inte har fått sådant skydd.

Meteorologiska avdelningen har förutspått att den övre delen av Thailand får mer kallt väder med hårda vindar och temperaturer på 2 till 4 grader Celsius. Himlen är klar och solig på dagen. Slätter i de norra och nordöstra regionerna är också kalla med temperaturen så låg som 6 till 15 grader Celsius. Bergsområden i de norra och nordöstra regionerna är också kalla med temperaturen så låg som 1 till 8 grader Celsius. De centrala och östra regionerna samt Bangkok och dess avlägsna provinser är svala till kalla, med temperaturer på 12 till 19 grader Celsius. Människor uppmanas att skydda sig mot bränder när de försöker hålla sig varma.

Källa: National News Bureau

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/