Turismminister besöker Samui, ber företagare att sluta oroa sig för bahts styrka och fokusera på värdeförslag för att driva turism

SURAT THANI (NNT) – Ministern för turism och sport har uppmanat Samui-turismoperatörer att hjälpa till att uppgradera servicestandarden för att locka fler turister.

Phiphat Ratchakitprakan, minister för turism och sport, besökte Koh Samui-distriktet, Surat Thani-provinsen, för att följa upp turismsituationen och träffa den privata sektorns entreprenörsrepresentanter. Ön Samui är ett världsberömt turistmål och listades som det 9:e vackraste turistmålet i världen 2018, med miljontals thailändska och utländska besökare varje år. Företrädare för turismoperatörer hävdar dock att de för närvarande upplever problem relaterade till växelkurser på grund av bahts stadiga uppskattning. De har uppmanat regeringen att etablera en bank för turism, lösa infrastrukturproblem, säkerställa turisternas säkerhet, främja miljövänlig turism, hantera avfall på ett hållbart sätt och utveckla en djuphavshamn.

Under tiden diskuterade Phiphat de minskade turistutgifterna som operatörerna tror har orsakats av valutans appreciering. Han sa att styrkan i Thailand inte är värdet av valuta utan skönheten i landets turistattraktioner, utsökt mat, service och vänlighet som imponerar på turister. Han uppmanade den privata sektorn att fokusera på dessa styrkor.

Herr Phiphat beviljade en hederstavla för barmhärtiga samariter inklusive Saroj Chuaykerd, som räddade en turist från att drunkna vid Chaweng-stranden, Mrs Pranit Senat, Mr Aphiwat Khongrat och Mr Theerawat Kaewnopphakhun, barmhärtiga samariter som lämnade tillbaka tillhörigheter till utländska turister och hjälpte till att upprätthålla det goda. bild av thailändsk turism.

Källa: Thai NNT

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/